Novi SLS AMG GT okružio Ring pet sekundi brže od aktualnog modela

Mercedesov novi stjegonoša pokazao zube na kultnom Nürburgring Nordschleifeu.

Supersportski Mercedes-Benz SLS AMG GT okružio je kultni Nürburgring Nordschleife za "nešto manje od 7 minuta i 30 sekundi", izjavio je Ola Källenius, prvi čovjek AMG-a, tijekom prezentacije automobila u njemačkom Affalterbachu.

Ovim pothvatom, SLS AMG GT nadmašio je aktualni model za nemalih pet sekundi, što i ne treba čuditi s obzirom na arsenal kojim raspolaže.

Podsjetimo, pod poklopcem Mercedesovog novog stjegonoše nalazi se dorađeni 6.2-litreni V8 koji istiskuje 591 KS pri 6800 o/min (20 KS više od modela na zalasku) te 650 Nm okretnog momenta dostupnih pri 4750 o/min.

Motor je usuglašen s optimiziranim 7-stupanjskim AMG SPEEDSHIFT DCT mjenjačem koji modelu SLS AMG GT omogućava da dohvati stotku za 3.6 sekundi, desetinku sekunde brže od standardnog modela. Nije puno, ali čovjeka veseli.

Zadnja, ali ne i posljednja tehnička novotarija koju treba spomenuti jest ovjes. Riječ je o posljednjoj iteraciji AMG-ovog Ride Control Performance sustava koja, prema tvrdnjama proizvođača s trokrakom zvijezdom, osigurava još bolju dinamiku u odnosu na aktualni SLS AMG.

Snimka vožnje još uvijek nije objavljena.


Mercedes-Benz SLS AMG GT
Teme: mercedes, Mercedes-Benz, sls amg, Nürburgring Nordschleife, SLS AMG GT

1473 čitanjaKomentiraj