GM prigrlio Ä?etvorku

Predsjenik sjevernoameričke divizije GM-a obznanio kako je ispunjeno obećanje dano američkom Kongresu. Četvorka u igri, ostali otpisani.

Troy Clarke je objavio kako će obećanje američkom Kongresu o drastičnom rezanju troškova biti i ispunjeno. U protivnom nebi dobili ni centa pomoći, a ovako je pipa ipak odvrnuta, čak i ona kanadska. Jedna od ključnih stavki drastičnog rezanja troškova je otpisivanje nekih brandova. Sada napokon znamo i kojih.

Svi resursi usmjeravat će se prema brandovima Buick, Chevrolet, Cadillac i GMC, a otpisani su Pontiac, Saturn, Saab i Hummer. Oni će se morati snaći kako znaju i umiju. Obzirom da planirana prodaja Saturna ne ide po planu moguće je i gašenje branda. Saab je u jednakoj situaciji kada se radi o prodaji. O Hummeru da ne govorimo. U odvojenom intervjuu, dopredsjednik GM-a Bob Lutz je izjavio kako će Pontiac doA3ivjeti još neke značajnije promjene. Najveća je smanjenje proizvodne game na samo četiri modela:G8, G5, Vibe i Solstice. Taj plan je također dio obećanja danog američkom Kongresu. Nakon nedavne najave o smanjenjoj proizvodnji, čini se kako GM čini sve da ispuni obećanja dana Kongresu, izvuče se iz krize i dobije drugu polovicu prijeko potrebnog zajma.

Objavljeno 12.01.2009. | 3809 čitanjaKomentirajTVOJ EKO STATUS
Razmišljaš li o ekologiji?!
Broj pročitanih eko članaka: 0
0%
TOP TEME
Tražilica automobila tražilica vozila
Električna enciklopedija