Audi A2 Concept: Električni BMW i3 dobiva opasnog konkurenta!

Mališan nudi smještaj za četvero putnika, a s jednim punjenjem baterija može prevaliti 200 km.

Audi će na predstojećem auto salonu u Frankfurtu predstaviti studiju kompaktnog monovolumena pod oznakom A2.

Riječ je o automobilu kojim proizvođač s četiri preklopljena prstena najavljuje povratak istoimenog modela čija je proizvodnja obustavljena prije šest godina.

Atraktivni Audi A2 Concept mjeri 3804 mm u dužinu, 1693 mm u širinu i 1494 mm u visinu, što ga čini 22 mm kraćim, 20 mm širim te 59 mm nižim od originala. Tome usprkos, putnička kabina nudi više nego dovoljno prostora za udoban smještaj četvero putnika i njihovu prtljagu, tvrdi njemački proizvođač.

S jednim punjenjem baterija prevaljuje 200 km!

Konceptni primjerak pogoni sprijeda smješteni elektromotor koji pri vršnom opterećenju razvija 116 KS i 270 Nm okretnog momenta, te ih prenosi na prednje kotače putem jednostupanjskog mjenjača.

Električna energija pohranjuje se u litij-ionskim baterijama kapaciteta 31 kWh, smještenim u podnici. Iste je moguće puniti putem standardne kućne utičnice i bežično, a s jednim punjenjem osiguravaju autonomiju od 200 kilometara. Dodajmo ovome kako samo punjenje na naponu od 230V traje četiri sata.

Zahvaljujući obilnoj upotrebi aluminija i plastike ojačane ugljičnim vlaknima, ukupna masa automobila iznosi svega 1150 kilograma, što mu omogućava da s mjesta do stotke ubrza za 9.3 sekunde, dok je maksimalna brzina ograničena na 150 km/h.

Novi Audi A2 na tržište stiže 2013. godine, a glavna konkurencija će mu, po svemu sudeći, biti BMW i3.


Audi A2 Concept

Teme: audi, Audi A2, Audi A2 Concept

1735 čitanjaKomentirajTVOJ EKO STATUS
Razmišljaš li o ekologiji?!
Broj pročitanih eko članaka: 0
0%
TOP TEME
Automobili budućnosti su:
Hibridi
Plug-in hibridi
Električni automobili
Oni pogonjeni gorivim ćelijama
Oni pogonjeni etanolom
Oni pogonjeni plinom