Trabant nT

Novi Trabant svjetlo dana ugledao na salonu automobila u Frankfurtu. Hoće li preporođeni Trabi ući u serijsku proizvodnju?!

Čekanje se isplatilo! Na salonu automobila u Frankfurtu i službeno prezentiran jedan od najiščekivanijih modela - novi Trabant!

POKREĆE GA ELEKTROMOTOR SA 60 KONJSKIH SNAGA

Kao što je od prije poznato, preporođeni simbol Istočne Njemačke nosi ime Trabant nT i pokretan je isključivo električnim putem, čime je zagarantirana nulta stopa emisija.

Prisjetimo se, pod poklopcem originalnog Trabija cvokotao je ultra polutantni dvotaktni agregat. Elektromotor konceptne inačice razvija 60 konjskih snaga i u stanju je potjerati automobil do maksimalne brzine od 130 km/h. Pogon je na prednje kotače.

Električna energija se pohranjuje u moderne litij-ionske baterije koje na jednom punjenju osiguravaju autonomiju od 160 kilometara, a smještene su između mjenjačke kutije i stražnje osovine. Zanimljivo je kako će na krov automobila biti ugrađene fotonaponske ćelije.

Osim što je "pozelenio", električni Trabant nT je za 15 centimetara dulji i širi u odnosu na svog prethodnika. Ukupna masa nije poznata, no spuštena je ispod 1000 kilograma.

TRABANT nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

Trabant nT

PRIJEKO POTREBAN INVESTITOR

Trabi se vratio na scenu zahvaljujući njemačkoj maketarskoj tvrtki Herpa Miniaturmodelle, koja je 2007. godine otkupila sva prava na korištenje njegovog imena. Interesantno je kako se sjedište tvrtke nalazi u istom gradu gdje se nekada proizvodio Trabant - Zwickau.

Pogon novog Trabija će izraditi tvrtka IAV Automotive Engineering iz Berlina, dok će se za ostatak pobrinuti tvrtka IndyKar.

Ukoliko se pronađe investitor, Trabant nT u serijsku proizvodnju kreće 2012. godine. Sretno!

Teme: trabant, trabi, new trabant, Trabant nT, herpa miniaturmodelle, herpa, njemačka

31380 čitanjaKomentari:

edo 19.02.2014.

ovaj Trabi je rođen za Jovanovića.

Piho 05.03.2013.

Sada je 2013. Gdje je Trabi?

Dado 02.03.2013.

Ali zato mozes spojiti elektricnog pastira na njega

Kelly Lorena 11.12.2012.

Trabant nT = Trabant no thanks

Autoholik 14.03.2012.

@ Milanec: Čuj, bolje blatobran nego lijevi žmigavac :P

Milanec 14.03.2012.

1972. god. po izvješću novina u tadašnjem DDR-u, krava na jednoj livadi pojela TRABANTOV blatobran. Ne daj bože da se to ponovi novom "Trabiju". A, tko zna, možda se nešto slično opet desi? Ha! Ha! Uh?!

KomentirajTVOJ EKO STATUS
Razmišljaš li o ekologiji?!
Broj pročitanih eko članaka: 0
0%
TOP TEME
Automobili budućnosti su:
Hibridi
Plug-in hibridi
Električni automobili
Oni pogonjeni gorivim ćelijama
Oni pogonjeni etanolom
Oni pogonjeni plinom