Valmet Eva

Kako bi ilustrirala svoje mogućnosti, poznata je finska tvrtka kreirala simpatičan, inovativan i potpuno električan automobil.

Nakon jednogodišnje analize tržišta i izrade studije, tvrtka Valmet Automotive, javnosti poznatija po pogonima gdje su se sastavljali, gdje se sastavljaju, i gdje će se tek sastavljati različiti automobili poznatih proizvođača (Saab 900, Saab 9-3 Opel Calibra, Porsche Boxster i Cayman, Th!nk City, Fisker Karma, i drugi), predstavila je dugoočekivani model Eva.

VALMET MIJENJA STRATEGIJU I ŠIRI PALETU USLUGA

Radi se o inovativnom električnom automobilu, koji okreće novu stranicu u poslovanju poznate finske tvrtke. Očekivajući velike zaokrete u automobilskoj branši, ona je izmjenila svoju strategiju i od sada nudi dodatne usluge, a razvoj konceptnih studija i proizvodnja električnih automobila samo su neke od njih. Tvrtka Valmet Automotive za sada nema namjeru stvoriti svoj brand, već samo demonstrira mogućnosti.

VIDEO:VALMET EVA

NA JEDNOM PUNJENJU 160 KILOMETARA

Valmet Eva svojim se proporcijama, električnim pogonom i 2+2 rasporedom sjedala nameće kao idelano prijevozno sredstvo za ekološki osviještene obitelji iz urbanih sredina. Simpatična Eva pokretana je s dva elektromotora ukupne snage 107 ks, a na jednom punjenju litij-polimerskih baterija kapaciteta 35.5 kWh može prijeći 160 kilometara. Maksimalna brzina iznosi 120 km/h. Sasvim dovoljno za gradske uvjete. Automobil se zasniva na aluminijskoj karoseriji izvedenoj u space frame tehnologiji, koja se zahvaljujući modularnosti po potrebi može adaptirati za drugačiju vrstu vozila.

FORTUM, NOKIA, NAVTEQ, NOKIAN TYRES, IDIS DESIGN, AXCO-MOTORS,...

Eva je razvijena u suradnji s desetak poznatih kompanija. Primjerice, energetska tvrtka Fortum razvila je stanicu za punjenje baterija, koja se može kontrolirati putem SMS-a, dok se Nokia pobrinula za razvoj tehnologije koja omogućava razmjenu podataka između "infotainment" sustava automobila i mobilnih uređaja. Izdvojimo i navigacijski sustav tvrtke NAVTEQ, koji pomoću informacija iz cestovne mreže optimizira brzinu automobila i ubrzanje, nebi li na taj način maksimizirao autonomiju. Isti također locira najbliže stanice punjenje, te proračunava optimalne rute.

VALMET EVA

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Valmet Eva

Teme: Valmet, valmet eva, valmet automotive, električni automobili

20312 čitanjaKomentari:

kata 22.03.2010.

Ovo je baš jedan zgodni ženski autek..baš za mene :)))

KomentirajTVOJ EKO STATUS
Razmišljaš li o ekologiji?!
Broj pročitanih eko članaka: 0
0%
TOP TEME
Automobili budućnosti su:
Hibridi
Plug-in hibridi
Električni automobili
Oni pogonjeni gorivim ćelijama
Oni pogonjeni etanolom
Oni pogonjeni plinom