Aston Martin V12 Zagato: Ljepotan za napad na 24 sata Nürburgringa!

Britanski proizvođač sportskih automobila i talijanski karoserist slave pedesetu godišnjicu suradnje.

Na prestižnom salonu Villa D'Este Concours d'Elegance, održanom tijekom vikenda u Italiji, Aston Martin i proslavljena talijanska tvrtka Zagato premijerno su predstavili spektakularni model V12 Zagato.

Riječ je o automobilu kojim britanski proizvođač sportskih automobila i cijenjeni karoserist obilježavaju pedesetu godišnjicu međusobne suradnje, započete 1961. godine s modelom DB4GT Zagato.

Aston Martin V12 Zagato temelji se na modelu V12 Vantage, no s njim u konačnici dijeli samo pogonski agregat, 6.0-litreni V12 koji razvija najveću snagu od 517 ks i maksimalnih 570 Nm okretnog momenta, te ih na stražnje kotače kanalizira putem 6-stupanjskog automatiziranog mjenjača.

VIDEO:  Aston Martin V12 Zagato

S mjesta do stotke za manje od četiri sekunde!

Dvosjed je izrađen od aluminija i ogoljen do kosti, što mu omogućava da s mjesta do stotke ubrza za manje od četiri sekunde. Dodajmo ovome kako je automobil položen na temeljito revidiran ovjes.

Poklonike Aston Martina zacijelo će oduševiti informacija kako V12 Zagato neće ostati samo salonski primjerak. Štoviše, on će 28. svibnja doživjeti svoju natjecateljsku premijeru na legendarnom Nürburgringu, a nešto kasnije, 25. i 26. lipnja, na istoj stazi ga očekuje cjelodnevna tortura u obliku 24 sata Nürburgringa.

Također je potvrđeno da je ljepotan dobio zeleno svjetlo za ograničenu serijsku proizvodnju. Datum dolaska na tržište nije poznat, kao niti cijena. Šuška se kako bi mogla premašivati 200.000 eura.


Aston Martin V12 Zagato


Teme: aston martin, zagato, Aston Martin V12 Zagato, V12 Zagato

2104 čitanjaKomentari:

Autoholik 24.05.2011.

Kad vidiš ovako nešto, ostali auti na trenutak prestaju postojati...

Aljoša 23.05.2011.

Želim!

Komentiraj