Audi Q3: Upoznajte najmanji SUV njemačkog proizvođača!

Proizvođač s četiri preklopljena prstena javnosti je i službeno predstavio svoj treći SUV u ponudi.

Audi je neposredno prije svjetske premijere na salonu automobila u Šangaju predstavio svoj treći, ujedno i najmanji SUV u ponudi.

Riječ je o dugoočekivanom modelu Q3, odnosno Audijevoj interpretaciji VW-ovog modela Tiguan na čijoj se platformi i zasniva. Kompaktni SUV mjeri 4.39 m u dužinu 1.83 m u širinu i 1.60 m u visinu, te je kao takav 240 mm kraći, 50 mmi uži i 53 mm niži od svog starijeg brata, modela Q5.

Automobil nudi prtljažnik obujma 460 litara, a preklapanjem stražnje klupe zapremnina korisnog prostora povećava se na 1365 litara.

Što se unutrašnjosti i dodatne opreme tiče, ljubitelje marke s četiri preklopljena prstena očekuje razina luksuza svojstvena svim Audijevim modelima. Izdvojimo MMI sustav za kontrolu multimedije, zvučni sustav marke Bose, ambijentalno osvjetljenje izvedeno u LED tehnologiji i panoramski krov.

VIDEO:  2012. Audi Q3

Audi Q3 će biti dostupan uz tri četverocilindrična turbo punjena agregata s direktnim ubrizgavanjem, dva benzinska i jednim dizelskim. Ponudu benzinaca čini 2.0 TFSI koji će biti dostupan u dvije varijante. Snažnija razvija najveću snagu od 211 ks i u stanju je potjerati automobil s mjesta do 100 km/h za 6.9 sekundi te do maksimalne brzine od 230 km/h. Slabija varijanta razvija 170 ks.

Dizelski 2.0 TDI razvija 177 ks, a nešto kasnije bit će dostupan i u verziji od 140 ks. Potonja varijanta u kombiniranom europskom ciklusu troši svega 5.2 l/100 km.

Slabiji benzinski i dizelski motori standardno će biti dostupni uz 6-stupanjski ručni mjenjač te pogon na prednje kotače, dok će oni snažniji biti opremljeni 7-stupanjskom automatikom s dvije spojke i quattro pogonom s elektronski upravljanom Haldex spojkom. Podsjetimo, modeli Q5 i Q7 imaju mehanički samoblokirajući Torsen diferencijal.

Audi Q3 će se sastavljati u Seatovoj tvornici Martorell u blizini Barcelone, a na tržište stiže u lipnju. Cijena osnovnog modela iznosi 29.900 eura.


2012. Audi Q3

Teme: audi, Audi Q3, Q3

4135 čitanjaKomentiraj