BMW predstavio Zagato Coupe, Z4 u talijanskom odijelu

Kupe utjelovljuje nekoliko elemenata svojstvenih Zagatu, uključujući "double-bubble" krov.

BMW je na prestižnom salonu Concorso d'Eleganza Villa d'Este u Italiji premijerno predstavio spektakularni Zagato Coupe razvijen, kao što mu i samo ime kaže, u suradnji s proslavljenim karoseristom iz Milana.

Automobil se bazira na modelu Z4, a utjelovljuje nekoliko vizualnih elemenata svojstvenih Zagatu, uključujući karakteristični "double-bubble" krov, zaštitni znak ove dizajnerske tvrtke, te takozvani "Kamm-tail" (K-tail) stražnji kraj, nazvan po njemačkom pioniru aerodinamike Wunibaldu Kammu.

Temeljita dizajnerska revizija nije zaobišla niti suprotni kraj bavarskog dvosjeda. Osim novog svjetlosnog sklopovlja, krasi ga novi poklopac motora, novi odbojnik s predimenzioniranim otvorima za zrak, a tu je i nova maska hladnjaka.

VIDEO:  BMW Zagato Coupe

Kompletna slika automobila zaokružena je kompletom 19-colnih naplataka s pet krakova, mnoštvom Zagatovih logotipa, kako iznutra tako i izvana, te jedinstvenim premazom (aluminijske) karoserije nazvanim Rosso Vivace.

Tehnički detalji nisu poznati, no za pretpostaviti je kako je kao osnova poslužila najsnažnija varijanta, model sDrive35i pokretan 3.0-litrenim twin-turbo punjenim rednim 'šestakom' koji u standardnom izdanju razvija 306 KS i 400 Nm okretnog momenta te je sposoban potjerati Z4 do stotke za 5.2 sekunde.

Bilo kako bilo, vrijedi znati kako je BMW Zagato Coupe projektiran, a u konačnici i registriran za cestovnu upotrebu, stoga je za očekivati kako ga ubuduće nećemo viđati samo na izložbama.


BMW Zagato Coupe

Teme: bmw, bmw z4, zagato, BMW Zagato Coupe

2080 čitanjaKomentari:

zvonimir 01.06.2012.

viper bočne linije

Aux 30.05.2012.

Čisti sex :)

Komentiraj