Volkswagen u Frankfurtu predstavio sedmeročlanu obitelj Up!

Kompaktni Up! dobio je sportsku, terensku, električnu i brojne druge varijante.

Volkswagen je na aktualnom salonu automobila u Frankfurtu premijerno predstavio mnogobrojnu obitelj modela Up! koja trenutno broji ukupno sedam članova!

Izuzev standardne varijante o kojoj smo nedavno izvještavali, a pod čijim se poklopcem nalazi 1.0-litreni trocilindrični benzinski agregat dostupan u izvedbama sa 60 i 75 KS, njemački je proizvođač u gradu na Majni predstavio sportsku (GT Up!) i potpuno električnu varijantu (e-Up!) svog najmanjeg modela u ponudi, te onu pogonjenju prirodnim plinom (eco Up!).

Također, posebno iznenađenje za sve posjetitelje priređeno je u obliku terenske izvedbe mališana (cross Up!) i simpatičnog automobila za plažu (buggy Up!), te studije inspirirane jedriličarskim svijetom (Up! azzurra).

Volkswagen GT Up! - za one nešto sklonije užitku u vožnji, njemački je proizvođač pripremio varijantu pogonjenju motorom koji uz pomoć turbopunjača razvija 100 KS. Možda ne zvuči mnogo, no treba imati u vidu kako ukupna masa ovog model iznosi svega 900 kilograma, što mu omogućava da hvata stotku za 9 sekundi. 

U skladu s karakterom, živahni GT Up! utjelovljuje nešto agresivniji izgled. Izdvojimo novi prednji odbojnik s dnevnim svjetlima izvedenim u LED tehnologiji, zatim set spojlera, te dvostruke ispušne cijevi i 17-colne naplatke.

Volkswagen e-Up! - pogoni ga elektromotor koji pri vršnom opterećenju razvija 81 KS (54 KS kontinuirano) i 210 Nm okretnog momenta, te se napaja iz litij-ionskih baterija kapaciteta 18 kWh. Električni mališan postiže maksimalnu brzinu od 135 km/h, a s jednim punjenjem baterija može prevaliti udaljenost od 130 kilometara. e-Up! na tržištu možemo očekivati tijekom 2013. godine.

Volkswagen eco Up! - pod poklopcem ovog modela kuca 1.0-litreni trocilindarski agregat snage 68 KS prilagođen sagorijevanju prirodnog plina. Ovaj model standardno dolazi opremljen BlueMotion tehnologijom (start-stop sustav, sustav regenerativnog kočenja), te se može podičiti s prosječnom potrošnjom od 2.5 kg/100 km, uz emisiju od impresivnih 79 g CO2/km.

Volkswagen cross Up! - terenska varijanta još uvijek se nalazi u fazi koncepta, a osmišljena je kako bi javnost dobila jasniji uvid u njen izgled, odnosno izgled karoserijske izvedbe s pet vrata koju možemo očekivati na tržištu tijekom iduće godine.

Volkswagen buggy Up! - njemači je proizvođač na platformi svog najmanjeg modela izradio i automobil za plažu. Ovaj simpatična studija mjeri 3584 mm u duljinu, 1672 mm u širinu i 1288 mm u visinu, što je čini 44 mm duljom, 32 mm širom i 192 mm nižom u odnosu na standardni model. 

Buggy za 21. stoljeće karakterizira prepoznatljiv dizajn i vodootporna unutrašnjost, te atraktivna narančasta boja osmišljena specijalno za ovaj model.

Volkswagen Up! azzurra - riječ je o dizajnerskoj egzibiciji iza koje stoji talijanski dvojac Giorgetto Giugiaro i Walter de Silva. Kao što možete vidjeti na priloženim fotografijama, inspiracija za ovaj model pristigla je iz jedriličarskog svijeta.


VW GT Up! / e-Up! / eco Up! / cross Up! / buggy Up! / Up! azzurra


Teme: volkswagen, vw up, Volkswagen Up, GT Up, e-Up, eco Up

2140 čitanjaKomentiraj