"Monster" će se penjati na Pikes Peak s električnim bolidom!

Legendarni 61-godišnji japanski vozač juriša na sedmu uzastopnu krunu s električnim E-Runnerom.

Japanac Nobuhiro "Monster" Tajima, prvi vozač koji se uspio popeti na planinski vrh Pikes Peak iznad Colorado Springsa (SAD) za manje od deset minuta (9:51.278), predstavio je bolid s kojim će sudjelovati na ovogodišnjem izdanju najpoznatije brdske utrke na svijetu.

Umjesto radikalnog Suzukija SX4, čiju je posljednju iteraciju pokretao čudovišni 3.1-litreni twin-turbo punjeni V6 najveće snage 910 KS i najvećeg okretnog momenta od 888 Nm, 61-godišnji Tajima će se natjecati s električnim modelom E-RUNNER.

VIDEO:  Monster Sport E-RUNNER Pikes Peak Special

Tehnički detalji, nažalost, nisu objavljeni, no saznajemo kako se bolid koji možete vidjeti na fotografijama te u video isječku oslanja na aluminijsku šasiju, prekrivenu karoserijom izrađenom od ugljičnih vlakana, dok se za pogon brinu dva elektromotora

Izuzev nulte stope štetnih emisija, prednosti elektromotora u odnosu na konvencionalni agregat s unutarnjim sagorijevanjem očituju se u imunosti na visinsku razliku i prorijeđeni zrak, odnosno konzistentnim performansama.

Hoće li "Monster" uzeti i sedmu uzastopnu krunu, saznat ćemo 8. srpnja kada je na rasporedu 90. izdanje utrke Pikes Peak International Hill Climb (PPIHC).


Monster Sport E-RUNNER Pikes Peak Special

Teme: pikes peak, Monster Tajima, PPIHC, E-RUNNER

2207 čitanjaKomentiraj