Najsnažnija C-klasa svih vremena novi je sigurnosni automobil DTM-a

Papreni Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series na novu dužnost stupa već ovog vikenda.

Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series novi je sigurnosni automobil nove sezone njemačkog Deutsche Tourenwagen Masters (DTM) prvenstva turističkih automobila koja starta ovog vikenda utrkom na Hockenheimringu.

Najsnažnija tvornička C-klasa svih vremena na tom će radnom mjestu zamijeniti limuzinski C 63 AMG koji se koristio prošle sezone te će se pridružiti posebno pripremljenom Audiju A5 i BMW-u M3, s kojima će se izmjenjivati od utrke do utrke.

Pakleni dvosjed s trokrakom zvijezdom na 'nosu' ovom prilikom nije pretprio značajnije preinake. Dakako, najveća među njima tiče se ugradnje posebne svjetlosne signalizacije, smještene na krovu automobila, koja je izvedena u LED tehnologiji.

Pogonski agregat, odnosno 6.2-litreni V8, identičan je serijskom modelu, uz dodatak novog (čitaj:  bučnijeg) ispušnog sustava. Podsjetimo, ovaj atmosferac razvija najveću snagu od 517 KS i najveći okretni moment od 620 Nm, čime nadmašuje čak i model s kojim će Mercedes-Benz nastupati u novoj sezoni DTM-a, i to za 17 KS.

Snaga i moment se prenose na stražnje kotače putem 7-stupanjskog mjenjača s dvije spojke, odnosno na podlogu putem elektronskog diferencijala s ograničenim proklizavanjem, što ovom monstrumu omogućava da s mjesta do stotke dosprinta za samo 4.2 sekunde, odnosno do elektronski limitiranog maksimalca od 300 km/h.

Dodajmo za kraj kako je C 63 AMG Coupe Black Series DTM Safety Car opremljen AMG-ovim opcionalnim Track, Aerodynamic i Exterior Carbon-Fibre paketima koji, međuostalim, podrazumijevaju ugradnju specijalnih Dunlop Sport Maxx Race guma dimenzija 255/35 R19 sprijeda i 285/30 R19 straga, aktivnog hlađenja stražnjeg diferencijala, te prednjeg i stražnjeg spojlera od ugljičnih vlakana.

Unutrašnjost krasi par novih sjedala, sigurnosni pojasevi s četiri točke vezanja, sportski upravljač, komunikacijski sustav te poseban zaslon koji prima sliku s kamere smještene na stražnjem dijelu vozila.


Mercedes-Benz C 63 AMG Coupe Black Series DTM Safety Car


2012. Mercedes-Benz C63 AMG Black Series


Teme: mercedes, DTM, C 63 AMG, sigurnosni automobil, Black Series

8242 čitanjaKomentiraj