Switzer predstavio Nissan GT-R sa 1000 KS, za svakodnevnu upotrebu

Američki specijalist za doradu automobila marke Nissan i Porsche predstavio svoju posljednju kreaciju.

Američka tvrtka Switzer Performance, poznatija kao specijalist svjetskog glasa kada su u pitanju (monstruozne) dorade automobila marke Nissan i Porsche, predstavila je svoju posljednju kreaciju.

Riječ je o modelu GT-R Ultimate Street Edition (USE), odnosno od glave do pete dorađenoj izvedbi Nissanovog supersportskog kupea, razvijenoj na zahtjev klijenata koji žele performanse 's one strane pameti', ali i svrsihodan, pouzdan automobil prilagođen svakodnevnoj upotrebi - istovremeno.

U skladu s tim, monstrum iz Ohia raspolaže sa 1000 KS i isto toliko njutnmetara okretnog momenta, no za razliku od varijanti pripremljenih za trkaću stazu nije ovisan o učestalim servisima i visokooktanskom gorivu, krasi ga uglađen rad motora i mjenjača, linearna isporuka snage te prihvatljiva prosječna potrošnja koja se na otvorenoj cesti kreće oko 12 litara na stotinu kilometara, navode u Switzeru.

Srce automobila, odnosno 3.8-litreni V6, oplemenjen je parom novih turbopunjača, novim klipovima i klipnjačama, novim bregastim osovinama, ispušnim sustavom izrađenim od nehrđajućeg čelika te učinkovitijim sustavom hlađenja. Motor je usuglašen s dorađenim 6-stupanjskim mjenjačem s dvije spojke.

Performanse automobila nisu objavljene (kao niti cijena), no saznajemo kako je maksimalna brzina limitirana na 360 km/h. Usporedbe radi, serijski GT-R ne staje sve do 315 km/h, a s mjesta do stotke sprinta za samo 2.84 sekunde.


Switzer Nissan GT-R Ultimate Street Edition (USE)

Teme: nissan, nissan gt-r, Switzer, Ultimate Street Edition

2722 čitanjaKomentiraj